Proizvodnja

Proizvodnja

Blue Mauritius je izdelan in polnjen na Mauritiusu, majhnem otoku sredi indijskega oceana.

Blue Mauritius je žgana pijača - rum, ki se pridobiva iz sladkornega trsa. Osnovna surovina za izdelavo ruma je drozga, imenovana melasa, ki je stranski proizvod pri izdelavi sladkorja iz sladkornega trsa.
Po končani fermentaciji sledi specifičen postopek destilacije. Destilat, ki je brezbarven vsebuje visok 95% delež alkohola, ki ga znižajo na 60%, pred zorenjem sledi mešanje ali »blending«.

Značilno zlato ali jantarjevo barvo rum pridobi s staranjem v hrastovih sodih, imenovanih »barrel«. V procesu staranja rum dozori, dobi prefinjeno aromo in okus. Kemijsko poteka vezava kislin v estre, zniža se delež alkohola, okus alkohola postane mehak in izgubi grenkobo, zato gladko-smooth steče po grlu.

Prestižni rum Blue Mauritius

Na zorenje in oblikovanje končnega okusa in vonja t.i. senzoričnih lastnosti vplivajo klimatske razmere v procesu staranja, ki dajejo specifično tipiko končnega izdelka in s tem posebno dodano vrednost ruma.
Po končanem staranju sledi filtracija, da bi dobili popolnoma bistro pijačo brez usedline, ki je zaradi zorenja povsem naravni pojav.

Blue Mauritius Gold je filtriran po postopku ne rigorozne filtracije v hladnem, kar omogoča in zagotavlja večjo prisotnost naravnih tropskih arom in vonjav s pridihom indijskega oceana in več barve.

Mešanje, staranje in celotni proces proizvodnje Blue Mauritiusa je narejen v majhnih količinah, ki ne dopušča razlike med posameznimi proizvodnimi serijami. Na ta način se zagotovi, da je vsaka steklenica Blue Mauritiusa enaka prvotnemu polnjenju in izvornemu okusu.

Dragocena tekočina je nalita v težke steklenice francoskega porekla, ki so zaprte z lesenim zamaškom in prozornim tesnilom. Vsaka steklenica je ročno označena in okrašena z medaljonom, ker je posebna pozornost usmerjena na podrobnost izgleda končnega izdelka.

 

Proizvodnja ruma Blue Mauritius